Tuesday, September 13, 2011

WHEN IT RAINS

Here in Finland it's already autumn. Barnacle Geese migrate to the South, I hear them quite often flying (and chatting) over my building, and the leaves are getting more and more yellow. Rain, wind and 15 degrees Celsius. Proper autumn. Now, after four years living in Finland, I finally have a proper equipment for this weather. Hai ruber boots  are such a kult  (and retro) Finnish item as for example Marimekko, Moomins or Iittala. They come in many colors; however, I have chosen red. 

7 comments:

alcessa said...

We went paddling yesterday, it must have been over 25 °C, and I was wondering about the weather in Finland ... So now I consider myself duly informed.

GREAT boots, btw :-)

kaneli said...

We will have kind of a "storm" tomorrow - actually it has already started. Strong wind and rain. :P

And on the boots - thanks! It took me too long to finally get them...

Daltonista Polish said...

Ha teli škorenjci zelo fletno zgledajo! Kakšna je pa kaj cena za ta model? Imaš kakšno info če jih prodajajo na Švedskem (ja! v roku meseca prihajam na sever sicer ne prav do Finske ampak samo do Malma) - mislim da bi znala bit zadeva uporabna za sprehajanje psa! =)

kaneli said...

Hai skornji stanejo 50,00 EUR (mogoce kak evro manj, ce so v akciji). Na strani od Nokia Footwear pise samo, da jih zanima izvoz, ne vem pa, ce se skornji dejansko ze dobijo na Svedskem... splaca se tam pogledati po vecjih trgovinah. :) So pa kar fajn za hodit. Hehe, sem se spomnila, kako nemarno je nas Lun nalajal tvojega Daltona. :P

Daltonista Polish said...

Haha, tisto srečanje je bilo v celoti malo nerodno! =D Super, hvala za info, bom bila pozorna če jih kje vidim...

Mamy said...

Danes smo tudi v Sloveniji dočakali dež. In z včerajšnjih 29st. celzija se je danes ohladilo na 12 st. Ne vem, kdaj smo nazadnje imeli dež. Ja, škorenjci so zelo luštni. Ne vem, če jih bomo dočakali pri nas. Ne bi se jih branila. :) En lep pozdrav, kanelli!

kaneli said...

Pozdrav nazaj! Ja, vreme v Sloveniji je bilo res precej neobicajno za september... tule na Finskem pa skoraj ves cas dezuje in potem sem vsa zaspana, ker je nizek tlak.